Zdrav obrok s karijem in kokosovim mlekom...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno bučo maslenko
  • 1 majhen košček ingverja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • olje
  • 400 g odcejene čičerke (pločevinka)
  • 1 drobno sesekljan čili
  • 2 žlici kari paste
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 100 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 400 ml kokosovega mleka
  • pest lističev koriandra
  • morsko sol
  • sok 1 limete

Priprava:

1 Olupite bučo in jo prerežite po dolgem. Z žlico postrgajte semena in bučo zrežite na koščke. V kozici z debelejšim dnom segrejte dobro mero olja. Olupite ingver, čebulo in česen. Vse skupaj drobno sesekljajte in stresite v kozico. Med mešanjem prepražite na srednji temperaturi. Nato dodajte koščke buče in vse skupaj še malce dušite.

2 Primešajte še čičerko, kari pasto in sesekljan čili.

3 Vse skupaj med mešanjem kuhajte še 1 minuto, nato prilijte zelenjavno juho, kokosovo mleko in primešajte koščke paradižnikov. Zavrite in na nizki temperaturi pustite lahno vreti nekaj minut. Nato primešajte lističe koriandra in kari začinite s soljo. Primešajte še limetin sok.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.