Navdušite domače in goste!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 rdečo čebulo
  • 3 žlice masti
  • 600 g svinjine (pleče)
  • sol, sveže mleti poper
  • 100 g kečapa
  • 4 žlice sladke čili omake
  • 4 bombete
  • 1 solatni srček
  • 2 paradižnika

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke in polovico 5 minut pražite na segreti masti. Nato dodajte meso (v kosu), ga začinite s soljo in poprom, prilijte 100 ml vode in ga v pokriti kozici na nizki temperaturi dušite 120 minut.

2 Meso natrgajte z vilicami in ga postavite na toplo. Kečapu primešajte sladko čili omako.

3 Prepolovite bombete in jih približno 1 minuto pecite v rebrasti ponvi. Spodnje dele premažite s pripravljeno omako, nato sledi solata, rezine paradižnika, debel sloj mesa s preostalo čebulo, spet solatni list in nato vse skupaj pokrijte z vrhnjimi deli bombet. Zraven lahko postrežete ocvrt krompirček.

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.