Sladka mojstrovina!

Za 18 porcij potrebujete:

Za testo:

  • 125 g moke + moko za delovno površino
  • 10 g drobno mletega sladkorja
  • 10 g masla
  • olje
  • 50 ml desertnega vina (marsala)

In še:

  • 100 g temne čokolade
  • 60 g pistacij
  • 500 g rikote
  • 100 g bele čokolade

Priprava:

1 Moki primešajte sladkor, zmehčano maslo in vino. Zgnetite mehko in voljno testo, in če je treba, dodajte še malo vina. Testo zavijte v folijo za živila in ga za približno 2 uri postavite v hladilnik.

2 Testo na pomokani delovni površini tanko razvaljajte in izrežite 8 cm velike kroge. Kovinske tulce za cannole namastite in okoli njih ovijte pripravljeno testo. Konce premažite z vodo in dobro zatisnite.

3 V globoki ponvi segrejte olje in v njem zlato ocvrite cannole. Odcedijo naj se na papirnati brisači. Nato jih snemite s tulcev in počakajte, da se ohladijo.

4 Temno čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo potopite končke cannolov. Nato jih potresite s sesekljanimi pistacijami in počakajte, da se čokolada strdi. Rikoti primešajte stopljeno belo čokolado, kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in
z njo napolnite ohlajene cannole.

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.