Slastno pečeno čebulo lahko postrežete namesto solate.

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 srednje velikih čebul
  • 1,5–2 kg grobe soli

Priprava

Čebulo očistite, a je ne lupite. Lupino na vrhu le križno zarežite. V pekač stresite debel sloj soli, nanjo položite čebulo in jo lahno zatisnite v sol. Pekač dajte v pečico, segreto na 180 stopinj, ter čebulo pecite uro do uro in 30 minut. Po peki mora biti na zunaj lepo zlata, znotraj pa sočna.

Pečena čebula je izvrstna priloga različnim jedem. Sijajno se recimo poda k mesu z žara ali k pečenim klobasam.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut

Na osebo približno 110 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 0,7 g, ogljikovi hidrati: 22 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.