Odličen recept za čebulni narastek, enostaven za pripravo in izvrstnega okusa

Sestavine za 4 osebe

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 400 ml mleka
  • sol
  • 1 ščepec nastrganega muškatnega oreščka
  • poper
  • 3 srednje velike čebule
  • 80 ml olivnega olja
  • 600 g olupljenega krompirja
  • 125 g na drobno nastrgane gavde ali pa zdrobljenega sira s plemenito modro plesnijo

Priprava

V široki posodi razpustite maslo, ga potresite z moko in pripravite svetlo prežganje. Prilijte mleko, vse skupaj stepite in kuhajte 4 minute. Nato bešamel začinite s soljo, muškatnim oreščkom in poprom. Olupite čebule, jih zrežite na četrtine in te nato na rezine. Krompir operite, ga zrežite na rezine in jih zmešajte z oljem in čebulo.

Mešanico zložite v model za narastke, prelijte z bešamelom in potresite s sirom. Narastek od 50 do 60 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Model naj bo prekrit z aluminijasto folijo. Odstranite jo zadnjih 10 minut peke, da bo narastek imel lepo zlato barvo.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut

Na osebo približno 570 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 43 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.