Puhasto in slastno!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 150 g moke
  • sol
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • 100 g stopljenega masla + maslo za mazanje
  • 200 g izkoščičenih češenj + nekaj češenj za okrasitev
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, pecilni prašek in sladkor. V drugi posodi zmešajte jajci, dodajte kislo smetano, esenco vanilje in stopljeno maslo.

2 Previdno zmešajte obe zmesi in lahno vmešajte češnje. Vdolbinice modela za mafine premažite z maslom ali pa uporabite papirnate modelčke.

3 Pripravljeno mešanico razporedite do dveh tretjin višine vdolbinice. Na sredino vsakega testa potisnite češnjo.

4 Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, pred serviranjem pa jih potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.