Ta pikantna jed prihaja iz Teksasa!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • sončnično olje
  • 1 žlico mletega čilija
  • 1 žličko orientalske kumine
  • 500 g mlete govedine
  • 1 rdečo papriko
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 50 g pasiranega paradižnika
  • 250 ml goveje juhe
  • sol
  • 2 žlički origana
  • sveže mleti črni poper
  • 1 košček temne čokolade
  • 400 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 1 limeto
  • 1 večji čili
  • svež koriander
  • 160 g kisle smetane

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen, ju sesekljajte in stekleno popražite v naoljeni večji kozici. Nato dodajte čili in orientalsko kumino ter vse skupaj popražite. Na visoki temperaturi zraven drobljivo popecite še meso in ves čas dobro mešajte.

2 Nato dodajte koščke paprike, paradižnike in pasirane paradižnike. Prilijte juho, vse skupaj začinite s soljo, kozico pokrijte in jed dušite približno 50 minut. Občasno premešajte.

3 Nato primešajte origano, poper, čokolado in odcejen fižol. Vse skupaj naj lahno vre še 10 minut. Postrezite z rižem in kislo smetano, nakapajte z limetinim sokom in okrasite s svežim čilijem in koriandrovimi lističi.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.