Predlog za okusen obrok ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kos ingverja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2–3 žlice olja
  • 1 čili
  • 2 žlici kari paste
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 400 g čičerke
  • 1 pločevinko kokosovega mleka (400 ml)
  • 4 paradižnike
  • sok 1 limete
  • sol
  • 150 g listov mlade špinače
  • 2 žlici sesekljanega koriandra

Priprava:

1 Olupite in sesekljajte česen, ingver in čebulo. V kozici segrejte olje in na njem počasi popražite zelenjavo. Očistite čili, ga sesekljajte in dodajte zelenjavi. Primešajte kari pasto in jo malce popražite.

2 Prilijte juho in dodajte čičerko. Nato prilijte kokosovo mleko, dodajte koščke paradižnikov ter vse skupaj začinite z limetinim sokom in soljo. Kozico pokrijte in vse skupaj zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in jed dušite 50 do 60 minut.

3 Na koncu dodajte oprane špinače liste in premešajte. Jed potresite s sesekljanim koriandrom in jo postrezite z lepinjo.

Foto: Profimedia

Liza - 20/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.