Slastne čokoladne tortice!

Za 8 kosov potrebujete:

  • 100 g temne čokolade
  • 80 g ekspandiranega riža

Za kremo:

  • 150 g temne čokolade
  • 150 ml smetane
  • 90 ml jajčnega likerja

Za okrasitev:

  • 150 g smetane
  • kakav za posipanje

Priprava:

1 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo prelijte po ekspandiranem rižu. Dobro premešajte in zatisnite ob dno dobro namaščenih modelčkov.

2 Nad vročo vodno kopeljo stopite drugi del čokolade in rahlo ohlajeni čokoladi primešajte smetano in nato jajčni liker. Stepite z ročnim mešalnikom in kremo razporedite po modelčkih. Modelčke nato za 3 ure postavite v hladilnik.

3 Nož pomočite v vodo in previdno ločite tortice od obodov modelčka. Okrasite s stepeno smetano in potresite s kakavom.

Liza - 03/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 03/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.