Vsak sloj sladice je božanski!

Za 4 osebe potrebujete:

Za orehov drobljenec:

  • 80 g orehov
  • 50 g bebi piškotov
  • 30 g zmehčanega masla

Za kremo:

  • 100 g temne čokolade
  • 300 g kremnega smetanovega namaza
  • 5 žlic slajenega kondenziranega mleka

Priprava:

1 Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Orehe in piškote drobno sesekljajte v blenderju. Stresite jih v skledo in dodajte maslo. S konicami prstov zgnetite mrvice. Potresite jih po pekaču in jih pecite približno 15 minut. Nato jih stresite v skledo in počakajte, da se ohladijo.

2 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Med ohlajanjem jo nekajkrat premešajte. Smetanovemu namazu primešajte kondenzirano mleko. Polovico kreme dajte v drugo skledo in primešajte stopljeno čokolado. Obe kremi izmenjaje nanesite v štiri kozarce, da dobite lepo ločene sloje. Vsak sloj potresite z orehovim drobljencem. Pred serviranjem sladico ohladite v hladilniku.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.