Pridih azije...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g cvetače
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 korenček
  • 3 stroke česna
  • 1 rdečo papriko
  • 20 g stročjega graha
  • 70 g ostrigarjev
  • 1 zavitek azijskih rezancev
  • olivno olje
  • sojino omako
  • sol

In še:

  • 1 čili
  • pest svežega koriandra
  • pražen sezam

Priprava:

1 Cvetačo zrežite na brstiče in jih 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite čebulo, korenje in česen. Čebulo zrežite na četrtine, korenje na paličice in česen na rezine. Očistite stročji grah in ostrigarje.

2 Azijske rezance pripravite po navodilih na embalaži. V ponvi segrejte pet žlic olja, dodajte cvetačo in korenje, po 3 minutah praženja še česen in čebulo. Vse skupaj pražite še 5 minut, dodajte grah, ostrigarje in koščke paprike. Začinite s sojino omako. Potresite s svežim koriandrom in sesekljanim čilijem. Zraven ponudite azijske rezance in jed potresite s sezamom.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.