Eksplozija okusov!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 strok česna
  • približno 2 cm ingverja
  • 1 čili
  • 2 žlici olja
  • 600 g cvetače
  • 2 krompirja
  • 50 g graha
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici mletega karija
  • pest svežega koriandra
  • mleto orientalsko kumino

Priprava:

1 Olupite česen in ingver in ju sesekljajte. Prav tako sesekljajte očiščen čili. Vse skupaj prepražite na vročem olju.



2 Cvetačo oplaknite, jo razdelite na brstiče, jih stresite k preostalim sestavinam in jih popražite.

Krompir olupite in ga zrežite na kocke. Skupaj z grahom ga dodajte preostalim sestavinam.



3 Kari začinite s soljo, poprom, mletim karijem in orientalsko kumino. Prilijte malo vode in vse skupaj dušite toliko časa, da se zelenjava zmehča.



4 Na koncu primešajte koriander in jed postrezite z lepinjo in jogurtom.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.