Zakaj ne bi naredili domače bombete za domači okus hamburgerja...

Za 8 kosov potrebujete:

  • 500 g moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 30 g drobno mletega sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 125 g masla
  • sol
  • olje
  • 1 jajce
  • sezamova semena

Priprava:

1 V skledo stresite polovico moke, dodajte zdrobljen kvas, sladkor in polovico mlačnega mleka. Dobro premešajte in toplem pustite vzhajati 5 do 10 minut.



2 V drugo skledo stresite preostalo moko, dodajte kvašeno mešanico, zmehčano maslo, sol in preostalo mleko. Zgnetite gladko in nelepljivo testo. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in ga za 45 do 60 minut postavite na toplo.



3 Testo razdelite na 8 delov in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko.

4 Hlebčke premažite s stepenim jajcem in jih potresite s sezamovimi semeni. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 20 stopinj.

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.