Odličen recept za raviole

Za 4 osebe potrebujete

Za testo:

  • 400 g gladke moke
  • sol
  • 2 jajci
  • 3–4 žlice pireja rdeče pese
  • 1 žlico olivnega olja
  • gladko moko za posipanje delovne površine
  • 1 beljak

Za nadev:

  • 180–200 g svežega kozjega sira ali rikote
  • mleti beli poper
  • sol
  • 1 pest rukole
  • 2 žlici sesekljanih orehov

in še:

  • olivno olje
  • 50 g nastrganega pekorina
  • 2 pesti listov rdeče pese

Priprava

Moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo ubijte jajci. Dodajte pire in olje ter vse skupaj zgnetite v gladko testo. Če je preredko, dodajte malce moke, če je pretrdo, primešajte še malo pireja. Testo dobro pregnetite in ga razdelite na 4 dele. Vsako porcijo testa razvaljajte približno na 2 mm debelo na pomokani delovni površini in pustite, da se malo posuši.

V tem času v drugo skledo nadrobite sir, ga začinite s soljo in poprom ter mu primešajte sesekljano rukolo. Na koncu dodajte še orehe. Iz testa izrežite kvadrate in po polovici razporedite kupčke nadeva. Robove premažite z razžvrkljanim beljakom, kvadrat z nadevom pokrijte s praznim kvadratom in stisnite robove skupaj. V posodi zavrite slano vodo in v njem raviole kuhajte od 3 do 4 minute. Po kuhanju jih odcedite, porazdelite po krožnikih, pokapajte z oljem in potresite s sirom in lističi.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut

Na osebo približno 650 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 29 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.