Če želite, da so še posebej dobri in mehki, uporabite domače drobtine

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 suhe žemlje (ali 100 drobtin)
  • 4 žlice moke
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 2 žlici mleka
  • 2 neškropljeni limoni
  • 4 tanke telečje zrezke (po 150 g)
  • 250 g stopljenega masla

Priprava:

Najprej nastrgajte skorjo žemljic. Nato jih zmeljite v električnem mešalniku v drobne drobtine. Stresite jih na krožnik.

 Na drug krožnik denite moko in ji primešajte malce soli in popra. V globokem krožniku razžvrkljajte jajci in moko.

Zrezke osušite in vsakega posebej čim bolj enakomerno potolcite pod prozorno folijo – približno pol centimetra debelo. Najprej jih povaljajte v moki, nato jajcih in nazadnje v drobtinah. Panado malce zatisnite ob meso.

V dveh ponvah segrejte stopljeno maslo (1 cm visoko). Zrezke pecite z vsake strani po 3 do 4 minute. Ponev večkrat potresite, da se zrezki ne bodo prijeli dna posode. Nato jih odcedite na papirnati brisači. Še vroče jih postrezite z rezinami limone in jih po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Lisa - 5/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 5/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.