Piščanec in čili - zmagovita kombinacija okusov!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 1 korenček
  • 1 korenino peteršilja
  • 2 mladi čebuli 
  • 1 žličko soli
  • 5 poprovih zrn
  • 100 ml sladke čili omake
  • 2 vejici koriandra
  • 1 limeto
  • sojino omako

Za prilogo:

  •  1 majhno čebulo
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko koščkov ingverja
  • 1½ skodelice jasminovega riža
  • 2 skodelici perutninske juhe

Priprava:

1 Meso oplaknite, ga osušite ter odrežite kožo in maščobo. Očistite korenček, korenino peteršilja in 1 mlado čebulo ter zelenjavo stresite v lonec. Dodajte sol in poper in 4 litre vode ter jo zavrite. V vrelo vodo položite piščančje meso in ga kuhajte 40 minut.

2 Medtem pripravite prilogo. Olupite čebulo in jo sesekljajte. V kozici segrejte maslo. Na njej popražite čebulo in ingver, dodajte sol in vse skupaj zlato popecite. Dodajte riž in ga pražite 5 minut. Nato prilijte vročo juho. Kozico pokrijte in vse skupaj na nizki temperaturi pustite lahno vreti 10 minut.

3 Meso zrežite na kose. Položite jih v skledo in jih nakapajte s čili omako in potresite s preostalo sesekljano čebulo in listi koriandra. V skledo dajte še krhlje limete. Postrezite z dušenim rižem, preostalo čili omako in sojino omako.

Liza - 12/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.