Barvno in slastno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 piščančjih kračk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 g masla
  • 2 čebuli
  • 200 g korenja
  • 300 g majhnih krompirjev
  • 4 vejice timijana
  • 500 ml piščančje juhe
  • 1 šop redkvic
  • 100 g zamrznjenega boba

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte maslo in na njem meso počasi z obeh strani zlato zapecite.



2 Olupite korenje, čebulo in krompir. Korenje in krompir prepolovite, čebulo pa zrežite na kolesca. Vse skupaj dodajte mesu v ponvi in malce popražite.



3 Dodajte vejice timijana, prilijte mlačno juho, ponev pokrijte in vse skupaj dušite približno 45 minut.



4 Redkvice oplaknite in jih zrežite na rezine. Skupaj z odmrznjenim bobom jih primešajte sestavinam v ponvi, jed še malce podušite in jo postrezite.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.