V njej mango, na njej pa karijeva polivka

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g čičerke (pločevinka)
  • 4 stebla belušne zelene
  • 200 g mešane zelene solate
  • 1 mango
  • 1 čebulo
  • 1 neškropljeno limeto
  • 2 cm ingverja
  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • 2 žlici olja
  • sol, poper
  • kari
  • 250 g jogurta 
  • sladkor

Priprava

Čičerko odcedite. Očistite zeleno in solato. Zeleno zrežite na obročke, solato pa na koščke. Vse skupaj zmešajte s čičerko in solato porazdelite po krožnikih. Mango olupite in meso sadeža ob koščici zrežite na krhlje. Te nato zrežite na koščke. Čebulo olupite in jo zrežite na paličice. Oboje porazdelite po solati. Limeto oplaknite pod vročo vodo, jo obrišite in nastrgajte lupinico. Iztisnite sok sadeža. Ingver olupite in ga sesekljajte.

Meso oplaknite, ga obrišite in ga z vsake strani 7 do 9 minut pecite na vročem olju. Po koncu peke ga vzemite iz ponve, ga začinite in zrežite na koščke. Zmešajte kari, ingver, jogurt, limetin sok in lupinico in polivko krepko začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Koščke piščanca razporedite po solati in jo nakapajte s karijevo polivko. Po želji zraven postrezite popečen nekvašen kruh.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Lisa - 13/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 13/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.