Fokača je nizek, hrustljav in v Italiji zelo priljubljen kruh...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 180 g krompirja
  • 125 g tunine v slanici
  • 1 mlado čebulo
  • 1 jajce + 2 jajci za panado
  • 1 žlico limonovega soka
  • 2 žlici drobtin
  • 100 g drobtin za panado
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 200 g moke
  • olje za cvrenje
  • 4 polnozrnate fokače ali bombete
  • 200 g humusa
  • 2 paradižnika
  • 1 rdečo čebulo
  • 60 g rukole

Priprava:

1 Kuhan krompir nastrgajte v skledo, dodajte tunino s slanico, sesekljano mlado čebulo, 1 jajce, limonov sok in drobtine. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte.

2 Iz testa naredite majhne burgerje in jih povaljajte v moki, stepenih jajcih in na koncu drobtinah. Nato jih z obeh strani zlato ocvrite v olju.

3 Fokače ali bombete prepolovite, spodnje dele pa premažite s humusom. Sledijo rezine paradižnika, burgerji in te potresite še z obročki rdeče čebule in svežo rukolo. Pokrijte z vrhnjimi deli fokače.

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.