Okus Francije na krožniku!

Za 10 porcij potrebujete:

Za čokoladi ganache:

  • 100 ml smetane
  • 2 žlici medu
  • 190 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 190 g mlečne čokolade
  • 100 g masla

Za toast:

  • 1 pletenico belega ali pa mlečnega kruha
  • 200 ml smetane
  • 150 ml čokoladnega mleka
  • 3 jajca
  • 1/2 stroke vanilje
  • maslo

In še:

  • 60 g olupljenih mandljev
  • 60 g orehov
  • 60 g kokosovih ostružkov
  • 40 g medu
  • 1 zavitek penic

Priprava:

1 Smetano zavrite in ji primešajte med. Kozico nato odstavite, dodajte čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Nato naj se ohladi na sobni temperaturi. Primešajte še koščke masla in zmešajte gladko kremo.



2 Pletenico zrežite na 2 cm debele rezine. Smetano zlijte v skledo, dodajte kakavovo mleko, jajca in sredico stroke vanilje.



3 V ponvi segrejte maslo. Rezine kruha potopite v pripravljeno mešanico in jih zlato popecite z obeh strani. Nato jih položite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.



4 Sesekljajte mandlje in orehe. V teflonski ponvi zlato popražite kokosove kosmiče, mandlje in orehe. Še vroče stresite v skledo in primešajte med.



5 Polovico ohlajenih rezin kruha premažite s čokoladno kremo in nanje položite drugo polovico kosov. Povrhu razporedite medene oreščke.



6 Povrhu razporedite po 3 koščke penic in jih zapecite z ročnim žarom. Na koncu toaste nakapajte s preostalo čokoladno kremo.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.