Fritata je zapečena italijanska omleta z različnimi kombinacijami zelenjave, mesa, klobas, sira, zelišč in začimb.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico:

  • 400 g mletega mesa (svinjine in govedine)
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 strt strok česna
  • sol
  • poper

Za fritato:

  • 500 g v oblicah skuhanega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 80 g črnih oliv brez koščic (obročki)
  • 1 ščepec mletega čilija
  • 4 jajca
  • 2 žlici smetane za kuhanje
Priprava

Mleto meso drobljivo popecite na olju. Primešajte paradižnikovo mezgo in česen. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo na nizki temperaturi približno 12 minut dušite v pokriti posodi. Počakajte, da se ohladi.

Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Čebulo olupite, jo narežite na obročke in jih stekleno popražite na 1 žlici olja. Očiščeni papriki brez semen zrežite na tanke rezine in jih dodajte čebuli. Zelenjavo vzemite iz ponve in jo prihranite za pozneje. Na preostanku olja z obeh strani popecite krompir.

Rezine krompirja v slojih zložite v ponev, jih prekrijte z mesom, zelenjavo in olivami ter poprašite z mletim čilijem. Lahno solite in poprajte. Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico prelijte po fritati. Na nizki temperaturi pecite v pokriti ponvi, da jajce zakrkne (približno 10 do 12 minut). Tik pred koncem kuhanja odstranite pokrovko.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.