Kuhamo v enem loncu!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g fižola
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 500 g svežih gob
  • 1 rdečo papriko
  • sol, sveže mleti poper
  • strto kumino
  • svež origano
  • 1 mlado čebulo za okrasitev

Priprava:

1 Fižol stresite v lonec in prilijte toliko vode, da bo popolnoma prekrit. Čez noč ga namočite. Naslednji dan odlijte vodo, fižol oplaknite in prilijte čisto vodo. Fižol nato skuhajte do polovice.

2 Olupite čebuli in česen ter oboje drobno sesekljajte. Zlato popražite v naoljeni kozici in na koncu primešajte paradižnikovo mezgo in mleto sladko paprika.

3 Očistite gobe in jih skupaj s sesekljano papriko primešajte sestavinam v kozici. Nekaj minut pražite in nato prilijte malo vode. Dodajte odcejen fižol in nato golaž kuhajte približno 30 minut, da se fižol popolnoma zmehča.

4 Začinite ga s soljo, poprom, kumino in svežim origanom. Golaž lahko okrasite s sesekljano mlado čebulo in ga postrežete s popečenim kruhom.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.