Kremna gobova juha, ki smo jo dopolnili s priokusom Azije

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g suhih gob šitake
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 500 g šampinjonov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 l zelenjave juhe
  • žličko timijanovih lističev
  • pol žličke mlete sladke paprike
  • 2 žlici sojine omake
  • 200 g smetane
  • sol
  • poper

Priprava

Suhe gobe stresite v skledo, jih prelijte z vročo vodo in jih pustite stati približno 30 minut. Po koncu namakanja jih odcedite in jih nato oplaknite pod hladno vodo. Iz njih dobro iztisnite vso vodo in jih drobno sesekljajte.

Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Šampinjone očistite in jih prepolovite. V večjem loncu segrejte olje. Na njem približno 5 minut pražite čebulo in česen. Dodajte šampinjone in jih rahlo podušite. Nekaj šampinjonov prihranite za pozneje. Preostalim prilijte juho in jo pokuhajte. Dodajte šitake, timijan, mleto papriko in sojino omako. Juho na srednji temperaturi v pokriti posodi kuhajte približno 25 minut.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte smetano, juho povrite in jo začinite. Po njej potresite preostale gobe.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - SEPTEMBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.