Zdrava in slastna rižota!

Za 4 osebe potrebujete:

Za marinado:

  • 2 žlici rdečega kisa
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 žlico medu
  • 1 vejico timijana

Za rižoto:

  • 3 kuhane rdeče pese
  • 200 g tankih rezin gob
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 šalotke
  • 3 stroke česna
  • 300 g riža
  • 200 ml suhega belega vina
  • 1 vejico timijana
  • 700 ml juhe
  • 100 g masla
  • sol, sveže mleti poper
  • pest rukole
  • parmezan

Priprava:

1 V skodelici zmešajte kis, olje, med, timijanove lističe in sol ter v marinadi marinirajte rezine rdeče pese. Očiščene gobe zrežite na kocke in jih približno 2 minuti pražite na olju, nato pa jih vzemite iz ponve.

2 V isti ponvi nato 1 minuto pražite sesekljane šalotke in rezine česna. Dodajte riž, mešajte 1 minuto, prilijte belo vino in dodajte timijanove lističe.

3 Zavrite juho. Ko vino skorajda povre, dodajte 1 zajemalko juhe. Premešajte in ko povre ta tekočina, dodajte novo zajemalko juhe. Ponavljajte, dokler se riž ne zmehča.

4 Primešajte skoraj vse gobe in maslo ter rižoto začinite s soljo in poprom. Postrezite jo z marinirano peso, gobami, rukolo in nastrganim parmezanom.

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.