Pikanten nadev, obdan z nežnim ovojem. Odlična za vegetarijance

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g šampinjonov
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 steblo pora
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico moke
  • 100 ml suhega belega vina 
  • jušna osnova
  • 130 g smetane
  • 50 g naribanega parmezana
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • sol, poper
  • 8 listov listnatega testa
  • 1 rumenjak

Priprava

Gobe očistite in jih prepolovite ali pa zrežite na četrtine. Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na kocke. Očistite por in ga zrežite na obročke. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Gobe popecite na 1 žlici olja in jih vzemite iz ponve. Dodajte še preostalo olje in na njem zarumenite čebulo, česen in por. Potresite z moko in zalijte z juho. Pustite, da vse skupaj nekaj časa lahno vre, nato prilijte smetano in omako malce pokuhajte. Primešajte še gobe, parmezan in drobnjak ter mešanico še začinite s soljo in poprom.

Listnato testo zrežite na kvadrate. Položite po dva lista skupaj in sredi vsakega denite dobro žlico gobovega nadeva. Robove premažite z vodo, jih povlecite navzgor in jih zvijte. Nato jih stisnite, da bodo culice dobro zaprte. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Rumenjak stepite s preostalo smetano in z njim premažite culice. Pecite jih približno 20 minut in zraven ponudite smetanovo omako.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Lisa - 45/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 45/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.