Gobova omaka se odlično poda na govedino

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g govejega fileja (tanek končni kos)
  • 2 žlici repičnega olja
  • sol
  • poper
  • 200 g svežih šampinjonov
  • 1 šalotko
  • 1 žlico masla
  • 400 ml mesne juhe ali goveje osnove
  • 150 g gorgonzole
  • 2–3 žlice svetlega sredstva za zgoščevanje omak
  • rožnat poper

Priprava

Govejemu fileju po potrebi odrežite maščobo in kite. Otrite ga s papirnato brisačo in ga narežite na 1 cm debele rezine. V večji ponvi segrejte olje in na njem na visoki temperaturi popecite meso z obeh strani. Nato ga začinite in vzemite iz ponve.

Gobe očistite, jih po potrebi odrgnite z vlažno kuhinjsko krpo ali posebno ščetko in jih zrežite na četrtine. Šalotko olupite in jo zrežite na zelo drobne kocke. Skupaj z gobami jo popražite na maščobi, ki je ostala po peki mesa. Prilijte juho ali osnovo ter jo malce pokuhajte.

Gorgonzolo zrežite na kocke, enako pa tudi maslo. Oboje stresite v omako in z mešanjem stopite sir. V omako znova položite tudi meso, ga malce segrejte in omako zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Začinite s soljo in poprom ter potresite z rožnatim poprom. Zraven teknejo njoki ali krompirjev pire.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Lisa - 2/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.