Slasten okus fileja na vašem krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govedine
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g masla
  • 100 g moke
  • 500 ml juhe
  • 250 ml mleka
  • sladkor
  • kis
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 šopek koprca

Priprava:

1 Očistite meso, ga dajte v lonec, prilijte dovolj vode in začinite s soljo in poprom. Meso skuhajte do mehkega. Nato ga odcedite in meso postavite v segreto pečico.

2 V kozici stopite maslo in na njem zarumenite moko. Nato prilijte juho in mleko. Vse skupaj gladko zmešajte z metlico za sneg in zavrite. Omaka naj vre približno 15 minut, nato pa jo začinite s soljo, poprom, sladkorjem in kisom. Na koncu dodajte smetano in sesekljan koprc.

3 Kuhano meso zrežite na rezine in jih postrezite z omako in cmoki.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.