Testenine so vedno okusne!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g govedine (rib eye steak)
  • 10 žlic rdečega vina
  • olje
  • 1–2 žlici škroba
  • 1 pest posušenih gob šitake
  • 300 g jajčnih rezancev
  • 200 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 2 korenčka
  • 1 šop mlade čebule
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlico trsnega sladkorja
  • 6 žlic sojine omake

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na ozke trakove in mu v skledi primešajte 6 žlic rdečega vina, 2 žlici olja in škrob. Pustite stati 30 minut.

2 Gobe namočite v hladni vodi. Jajčne rezance pripravite po navodilih z embalaže. Stročji fižol odtajajte. Olupite korenje in čebulo. Korenje zrežite na ozke paličice, čebulo pa drobno sesekljajte.

3 V voku ali globoki ponvi segrejte olje in na njem dobro popecite meso. Dodajte ožete gobe, korenje in fižol. Malce popražite in zalijte z mešanico juhe, preostalega vina, sladkorja in 4 žlic sojine omake. Vse skupaj malce povrite in nato stresite v skledo.

4 Kuhane rezance stresite v vok, dodajte malo sojine omake in rezance segrejte. Nato v vok ponovno stresite tudi mesno mešanico in primešajte še mlado čebulo. Začinite in odstavite.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.