Slastno polnjeni goveji zvitki in mehki kot 'putrček'

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 goveje tanke zrezke (po 150 g)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici gorčice
  • 4 rezine slanine
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • pol rdeče paprike
  • 150 g svežega sira
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 250 ml rdečega vina
  • 400 ml juhe
  • 4 vejice timijana
  • 2 žlici hladnega masla

Priprava

Meso začinite, ga premažite z gorčico in vsak kos obložite s slanino. Čebulo, česen in papriko zrežite na drobne kocke. Primešajte še sveži sir. Mešanico premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite.

Zvitke popecite v vročem olju in jih nato vzemite iz ponve. Na maščobi, ki je ostala, popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom. Prilijte še juho. Oplaknite timijan in ga dodajte omaki v ponvi. Vanjo položite tudi zvitke in jih dušite približno 90 minut.

Zvitke in timijan vzemite iz omake. Maslo zrežite na drobne kocke in jih postopoma vtepite v omako. Na koncu jo še začinite. Postrezite jo z zvitki in po želji okrasite še s svežim timijanom. Zraven tekne pečena polenta.

Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Lisa - 25/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 25/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.