Odlična grahova juha!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 žlici masla
  • 2 šalotki
  • 600 ml piščančje juhe
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 ml smetane

Priprava:

1 Sesekljano šalotko popražite na polovici masla, nato dodajte 100 ml juhe, jo zavrite in jo pokuhajte do konca. Nato dodajte še 100 ml juhe in tudi to pokuhajte.

2 Primešajte oplaknjen grah, ga začinite s soljo in poprom, prilijte preostalo juho in jo zavrite. Vre naj približno 5 minut, nato odstranite nekaj graha in ga prihranite za konec. Juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom.

3 Juhi primešajte smetano, preostalo maslo, jo začinite s soljo in poprom ter potresite s preostalim kuhanim grahom.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.