Krompir v taki in drugačni spremljavi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno bučo hokaido
  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 veliko rdečo čebulo
  • 2 žlici masla + maslo za mazanje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 250 ml smetane
  • 3 vejice timijana + timijan za okrasitev
  • 600 g piščančjih prsi
  • 1 žlico olja
  • 3 stroke česna

Priprava:

1 Operite bučo, jo prepolovite in odstranite semena. Bučo nato zrežite na četrtine in te na tanke rezine. Krompir olupite, oplaknite in ga zrežite na enako tanke rezine. Olupljeno čebulo prepolovite in jo prav tako zrežite na tanke rezine.

2 Model za narastke premažite z maslom in vanj izmenično zložite bučo, krompir in čebulo. Začinite s soljo, poprom in lističi 2 vejic timijana ter vse skupaj prelijte s smetano. Narastek približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Medtem oplaknite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte 1 žlico olja in stroke česna ter nato na maščobi meso z obeh strani zlato rjavo popecite. Znižajte temperaturo, dodajte vejico timijana, ponev pokrijte in meso dušite 15 minut. Krompirjev narastek okrasite s timijanom in ga postrezite z mesom.

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.