Okusna in enostavna za pripravo

Sestavine

  • 500 g čebule
  • 50 g masla
  • 40 g moke
  • 250 ml suhega belega vina
  • 1 l mesne osnove
  • 4 vejice svežega timijana
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 4 rezine en dan stare bagete
  • 75 g nastrganega grojerja
Priprava

Olupite čebulo in jo zrežite na obročke. V večji posodi stopite maslo in na njem pri nizki temperaturi 8 do 10 minut pražite čebulo, da dobi lepo rjavkasto bravo. Po njej nato potresite moko in vse skupaj pražite še približno 1 minuto.

Čebuli med stalnim mešanjem počasi prilijte najprej vino in nato še mesno osnovo. Timijanu potrgajte lističe in te stresite v juho.

Juha naj zavre, nato zmanjšajte temperaturo kuhalne površine. Pri nizki temperaturi naj lahno vre najmanj 30 minut. V tem času jo večkrat premešajte. Dlje jo boste kuhali, intenzivnejšega okusa bo.

Pečico segrejte na programu peke na žaru. Juho začinite s soljo in poprom in jo porazdelite po štirih nepregornih (jušnih) skodelicah. V vsako položite rezino kruha in to potresite s sirom. Skodelice postavite 10 cm pod segret žar pečice. Juho gratinirajte toliko časa, da se sir stopi in se robovi lepo rjavo obarvajo.

Recept iz knjige Rudolph kuha

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.