Ko ste v stiski s časom, vam bo ta recept zagotovo prišel prav.

Sestavine:

  • 150 gramov skute
  • 1 žlica kisle smetane
  • 100–120 gramov gladke moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 pest naribanega parmezana 
  • 1 jajce

Priprava:

1. Skuto zmešamo s kislo smetano. Vmešamo stepeno jajce in sol ter nariban parmezan.

2. V skutno zmes vmešamo najprej dve tretjine moke, nato pa postopoma še preostalo. Po potrebi dodamo še malo moke – dobiti moramo enotno testo, ki se ne prijema pretirano na prste. Kljub temu mora biti zelo mehko ob pritisku s prstom.

3.Testo z roko zvaljamo v svaljke in ga narežemo na poljubne velikosti.

4.Njoke ali svaljke kuhamo v soljenem kropu 5 minut, lahko pa jih tudi ocvremo. Postrežemo jih zraven raznih omak.

Foto: Profimedia

Liza - 16/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.