Sirov fondi je najstarejša in najpogostejša različica, poskusite ga!

Za 10 porcij potrebujete

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki
  • 50 ml jabolčnega vina
  • 400 g čedarja
  • 400 g grojerja
  • 150 g sira s plemenito plesnijo
  • 2 žlici goste kisle smetane
  • sol
  • sveže mlet poper
Priprava

Šalotki olupite in ju drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite šalotko.

Veliko posodo do polovice napolnite z vodo, jo postavite na štedilnik in nanjo postavite nepregorni model za narastke. Napolnite ga s šalotkami, jabolčnim vinom in nastrganim sirom. Začinite s soljo in poprom ter sir stopite nad vročo vodno kopeljo. Občasno premešajte.

Stopljenemu siru primešajte smetano in vse skupaj zalijte s približno 50 ml vode. Rezine bagete popražite v teflonski ponvi brez maščobe, jih natrite s česnom in jih postrezite k fondiju.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.