Rahlo in slastno čokoladno testo.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 150 g sladkorja 
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 žlički limonovega soka 
  • 6 enako velikih hrušk
  • 125 g masla 
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 5 žlic mleka
  • približno 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Tortni model (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko ali pa ga namastite.

Približno 500 ml vode segrejte z 20 g sladkorja, cimetom in limonovim sokom. Hruške olupite in jim od spodaj previdno odstranite peščišče. Peclje pustite. Hruške položite v prevretek, posodo odstavite in jih pustite stati približno 15 minut.

Kremasto stepite maslo in mu primešajte še 130 g sladkorja. Drugo za drugim primešajte jajca. Izmenjaje z mlekom primešajte še moko, pecilni prašek in kakav. Hruške vzemite iz prevretka in jih odcedite na papirnati brisači.

Testo prelijte v model in vanj postavite hruške. Kolač pecite približno 45 minut in nato počakajte, da se ohladi. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na kos: približno 200 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Nasvet:

Hruške spodaj malce spodrežite, da bodo lepo stale. Umešano testo je najbolj primerno.

Lisa - 4/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.