Lešniki imajo številne pozitivne lastnosti, ampak mi jih naravnost obožujemo v različnih sladicah. Danes smo pripravili 3 zares odlične. Ne boste se jim mogli upreti.

Biskvitna rulada 

Polnjena s fino kremo.

Za 16 kosov potrebujete:

• 360 g temne čokolade 
• 700 g smetane 
• 75 g masla
• 6 jajc 
• 175 g sladkorja 
• 75 g moke 
• 100 g mletih lešnikov
• 1 žličko pecilnega praška 
• 250 g marelične marmelade
• 2 zavitka utrjevalca smetane 
• 3 žlice sladkorja v prahu

Priprava: 

1. Čokolado sesekljajte in jo stopite v vroči smetani. Razdelite jo na dva dela, vsakega denite v ločeno skledo, jo pokrijte in čez noč postavite v hladilnik.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Maslo stopite. Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom med stepanjem dodajte sladkor in stepite trd sneg. Nato mu primešajte rumenjake. Zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek ter mešanico primešajte jajčni peni. Nato počasi vmešajte še maslo. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite 13 do 15 minut. Pečeno testo prevrnite na s sladkorjem posuto kuhinjsko krpo in odstranite papir. Biskvit zvijte in ga pustite, da se ohladi.

3. Marmelado pogladite skozi gosto cedilo. Biskvit razvijte in ga premažite z marmelado. Pustite prost rob. Zmešajte utrjevalec smetane in sladkor v prahu. V vsako posodico s čokoladno smetano denite polovico mešanice in jo čvrsto stepite. Dve tretjini celotne kreme premažite po biskvitu, ga zvijte po dolgem in rulado premažite s preostalo kremo. Po želji rulado še okrasite. 

Čas priprave: približno 45 minut + hlajenje 12 ur.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Biskvitna rulada

Polnjena s fino kremo.

Za 16 kosov potrebujete:

• 360 g temne čokolade
• 700 g smetane
• 75 g masla
• 6 jajc
• 175 g sladkorja
• 75 g moke
• 100 g mletih lešnikov
• 1 žličko pecilnega praška
• 250 g marelične marmelade
• 2 zavitka utrjevalca smetane
• 3 žlice sladkorja v prahu

Priprava:

1. Čokolado sesekljajte in jo stopite v vroči smetani. Razdelite jo na dva dela, vsakega denite v ločeno skledo, jo pokrijte in čez noč postavite v hladilnik.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Maslo stopite. Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom med stepanjem dodajte sladkor in stepite trd sneg. Nato mu primešajte rumenjake. Zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek ter mešanico primešajte jajčni peni. Nato počasi vmešajte še maslo. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite 13 do 15 minut. Pečeno testo prevrnite na s sladkorjem posuto kuhinjsko krpo in odstranite papir. Biskvit zvijte in ga pustite, da se ohladi.

3. Marmelado pogladite skozi gosto cedilo. Biskvit razvijte in ga premažite z marmelado. Pustite prost rob. Zmešajte utrjevalec smetane in sladkor v prahu. V vsako posodico s čokoladno smetano denite polovico mešanice in jo čvrsto stepite. Dve tretjini celotne kreme premažite po biskvitu, ga zvijte po dolgem in rulado premažite s preostalo kremo. Po želji rulado še okrasite.

Čas priprave: približno 45 minut + hlajenje 12 ur.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

foto: Arhiv revije Lisa

〉Poglejte naslednjo fotografijo

Št. slik v galeriji: 3

Lisa - 48/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 48/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.