Sveže iz pečice – čudovito doživetje!

Za 4 osebe potrebujete

  • 30 g masla
  • 200 g majhnih rjavih šampinjonov
  • sol
  • strt poper
  • 2 srednje veliki francoski štruci
  • 80 g svežega kozjega sira
  • 80 g nastrganega sira (tipa gavda)

Za pesto:

  • 1 majhen šopek gladkega peteršilja
  • 40 g praženih pinjol
  • 30 g drobno nastrganega parmezana
  • 1 sesekljan strok česna
  • 125 ml oljčnega olja
  • sol

Priprava

Za pripravo pesta v električnem mešalniku sesekljajte peteršiljeve lističe, pinjole, parmezan in česen. Počasi prilijte oljčno olje in mešajte, da se mešanica lepo zgosti. Pesto začinite s soljo.

V ponvi razpustite maslo in na njem popecite očiščene in na rezine zrezane šampinjone (približno 5 minut). Nato jih začinite s soljo in poprom ter jih postavite na toplo.

Francoski štruci po dolgem prerežite in po njima razporedite svež kozji sir in pesto, vse skupaj potresite s sirom in kruh približno 2 minuti pecite pod žarom pečice. Nato jih potresite s šampinjoni in postrezite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Čarovnija okusa - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.