Slasten pečen krompir, katerega lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo, ki bi jo najraje jedli vsak dan

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 srednjo veliko čebulo
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 1 kg v oblicah kuhanega krompirja (takega, ki se ne razkuha)
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic timijana

Priprava

Olupljeno čebulo zrežite na drobne kocke. V veliki, po možnosti litoželezni ponvi segrejte 1 žlico stopljenega masla, dodajte čebulo in jo stekleno popražite. Nato jo vzemite iz ponve in jo postavite vstran.

Krompir olupite in ga zrežite na približno 5 mm debele rezine. V ponvi segrejte 1 žlico stopljenega masla in na njem na srednji temperaturi približno 15 minut pecite polovico krompirja, da bo postal lepo hrustljav. Med peko ga ne mešajte, temveč le previdno obračajte. Pečen krompir dajte v veliko skledo. Segrejte preostalo stopljeno maslo in specite še drugo polovico krompirja.

Po 15 minutah peke dodajte praženo čebulo in preostal krompir. Med obračanjem vse skupaj pecite še 2 minuti. Pečen krompir začinite s soljo in poprom. Timijan oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih potresite po krompirju, ko ga boste porazdelili po krožnikih. Zraven tekne jajce na oko ali meso.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Lisa - 41/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 41/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.