Jesensko sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

Za nadev:

  • 3 jabolka
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g sladkorja
  • 60 g rozin
  • 100 g maskarponeja

Za testo:

  • 200 g masla 
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca 
  • ščepec soli
  • 250 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška 
  • 150 g maskarponeja

Priprava:

1 Olupite 2 jabolki, odstranite peščišče, sadeža zrežite na drobne kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. V ponvi karamelizirajte sladkor, dodajte jabolka in jih malce podušite. Ponev odstavite, jabolkom dodajte rozine, počakajte, da se ohladijo in nato primešajte maskarpone.

2 Zadnje jabolko zrežite na rezine in odstranite osrednje peščišče. Rezine nakapajte z limonovim sokom in jih postavite stran.

3 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Nato počasi zmešajte oba dela in dodajte še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu vse skupaj vmešajte v maskarpone.

4 Pripravljeno testo dajte v namaščen in pomokan tortni model. Po vrhu razporedite karamelna jabolka, nanje položite rezine jabolk in torto približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modlu in nato odstranite obod.

Liza - 42/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 42/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.