Zakaj pa ne bi poskusiti nekaj povsem novega?

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 velika jabolka (na primer boskop)
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 čebulo
  • 50 g slanine
  • 200 g mešanega mletega mesa
  • 1 žlico olja
  • 50 ml belega vina
  • 100 ml juhe
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 1 žličko sesekljanega majarona
  • sol, poper
  • 80 g nastrganega ementalca
  • 2 žlici masla

Priprava

Jabolka operite in odrežite vrhnje dele. S posebnim krogličastim pripomočkom odstranite peščišče in izdolbite jabolka. Pustite približno 1 cm roba. Meso sadežev zrežite na kocke. Notranjost jabolk premažite z limonovim sokom.

Čebulo olupite in jo sesekljajte. Slanino zrežite na kocke in jo razpustite v ponvi. Na olju drobljivo popecite meso. Primešajte čebulo in koščke jabolk ter vse skupaj malo podušite. Zalijte z vinom in juho. V odkriti posodi na srednji temperaturi vse skupaj pustite lahno vreti 5 do 8 minut, da tekočina skoraj popolnoma izpari. Dodajte zelišča in mešanico začinite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Jabolka dajte v namaščen model. Mesu primešajte še sir in slanino. S pripravljeno mešanico nadevajte jabolka in jo obložite še s koščki masla. Pokrijte jih z odrezanimi deli in jih pecite 30 do 35 minut. Zraven tekne krompirjev pire z zeleno.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Lisa - 13/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 13/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.