Zamisel za okusno pečenko!

Za 4 – 6 oseb potrebujete:

  • 1 kg jagnječjega hrbta s kostmi 
  • sol, sveže mleti poper 
  • olje
  • 3 vejice rožmarina 
  • 3 vejice timijana
  • 300 ml juhe
  • 1 žlico moke 
  • 80 g masla
  • 1 korenček
  • 80 g pora
  • 100 g šampinjonov 
  • 150 g sveže špinače

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vseh strani popecite meso. Nato ga dajte v pekač, prilijte juho in dodajte polovico začimb. Meso 15 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Na maščobi, ki je ostala po peki mesa, popražite moko in prilijte preostalo juho. Dobro premešajte ter pustite 10 minut lahno vreti na nizki temperaturi. Premešajte, pustite lahno vreti še 10 minut in nato primešajte maslo. Omako pogladite skozi cedilo, jo dodajte mesu in ga pecite še 5 minut. Nato ga vzemite iz pečice in pustite stati nekaj časa.

3 Očistite korenček in por, vse skupaj zrežite na tanka kolesca, ostrgane šampinjone pa zrežite na rezine. V večji ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem zlato popražite koščke zelenjave in šampinjone. Dodajte preostala zelišča, oplaknjeno in odcejeno špinačo ter vse začinite s soljo in poprom. Samo malce podušite. Meso zarežite ob kosteh na kotlete in ga postrezite s popečeno zelenjavo in pečenim krompirjem.

Foto: Profimedia

Liza - 14/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.