Okusne Jagnječje zarebrnice v družbi z zelenjavo. Poskusite tudi vi

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 kosa jagnječjih zarebrnic (po približno 350 g)
  • sol, poper
  • 5 žlic olivnega olja
  • 500 g drobnega krompirja
  • 300 g zelenega stročjega fižola (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 žličko posušenega šetraja
  • 1 strok česna
  • 250 g češnjevega paradižnika v grozdu
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • nastrgano lupino ½ limone

Priprava

Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100). Zarebrnice solite, poprajte in na 2 žlicah olja opecite z vseh strani. Nato jih v pečici pecite približno 30 minut.

Krompir olupite, v osoljeni vodi kuhajte približno 20 minut in odlijte. Pripravite fižol, ga v osoljeni vodi kuhajte približno 10 minut in prav tako odlijte.

Zarebrnice zavijte v alu folijo in pustite počivati nekaj minut. Segrejte 1 žlico olja, dodajte fižol, nekoliko popražite in začinite s šetrajem. Vmešajte strt česen in začinite s soljo in poprom. Na kocu dodajte še paradižnik. V ponvi stopite maslo in sladkor, dodajte krompir in ga med mešanjem rahlo karamelizirajte.

Peteršilj zmešajte z 2 žicama olja, limonino lupino, soljo in poprom. Zarebrnice narežite na posamezne kotlete in jih ponudite s peteršiljevo omako, krompirjem in zelenjavo.

Čas priprave: 50 minut.

Na osebo: 890 kcal, beljakovine: 68 g, maščobe: 59 g, ogljikovi hidrati: 23 g.