Poskusite zrnca granatnega jabolka z jagnetino, presenečeni boste!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg jagnječjih zarebrnic
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 stroke česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 pomaranče
  • 2 žlici soka granatnih jabolk
  • 1 žlico medu
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 1/2 žličke morske soli
  • črni poper

Priprava

Iglice rožmarina drobno sesekljajte in jih zmešajte s strtim česnom in olivnim oljem. S to marinado premažite meso in ga pustite stati na sobni temperaturi približno 20 minut.

Iz 2 pomaranč iztisnite sok. Dodajte mu še sok granatnih jabolk, med in kis. Mešanico segrejte in jo med kuhanjem mešajte, vse dokler se zelo ne zgosti.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Meso natrite s soljo in poprom ter ga položite na rešetko. Spodaj namestite prazen pekač za odtekanje maščobe. Meso pecite približno 15 minut. Če želite tudi manj, da bo pečeno medium. Med peko ga večkrat premažite s sirupom.

Zadnjo pomarančo zrežite na rezine. Ko bo meso skoraj pečeno, jih porazdelite po njem. Pred rezanjem naj meso nekaj minut počiva. Nato ga postrezite s pomarančami z žara.

Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.