Sladka torta!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 3 jajca
  • 120 g drobno mletega sladkorja
  • ščepec soli
  • 60 ml olja
  • 130 g jogurta
  • 200 g moke
  • ščepec sode bikarbone
  • 130 g jagod

Za kremo:

  • 200 g smetane
  • 200 g rikote
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Za okrasitev:

  • 150 g jagodne marmelade
  • 100 g jagod

Priprava:

1 Jajca penasto stepite s sladkorjem in soljo. Nato previdno vmešajte olje in jogurt. Na koncu dodajte presejano moko s sodo bikarbono.

2 Srednje velik tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo. Po njem razporedite koščke očiščenih jagod. Torto 45 do 50 minut pecite, v pečici segreti na 160 stopinj. Po peki naj se testo ohladi.

3 Smetani primešajte rikoto in sladkor. Pečeno testo premažite z marmelado in na torto nabrizgajte smetanove kupčke. Okrasite z jagodami in svežo meto.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.