Jagode so vedno okusne...

Za 20 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 g beljakov
  • 170 g drobno mletega sladkorja
  • 70 g moke
  • 70 g drobno mletih lešnikov

Za kremo:

  • 300 ml mleka
  • 80 g drobno mletega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 250 g masla

Za okrasitev:

  • 150 g čokoladne kuverture
  • 100 g jagod

Priprava:

1 Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v trd sneg. Dodajte presejano moko in lešnike ter premešajte. Testo razmažite po dveh tortnih modelih, obloženih s papirjem za peko, in ga 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pečeno testo lahno poprašite z moko in ga prevrnite na čisti list papirja za peko. Ko se ohladi, previdno odstranite papir.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Nato v kremo vtepite zmehčano maslo. Pripravljeno kremo razdelite na tri dele in vsak kos pečenega testa premažite z enim delom. Tretji del kreme bo za končno okrasitev.

3 Testo vodoravno zrežite na dva dela in vsakega tesno zvijte skupaj s papirjem. Pripravite 4 zvitke in jih postavite v hladilnik. Ko se strdijo, odvijte papir in jih narežite na 5 cm dolge koščke. Zdaj morate imeti 20 koščkov.

4 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo delno potopite zvitke. Nato jih postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje, z njo okrasite tortice in jih okrasite z jagodami.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.