Naj bo valentinovo vsak dan!

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • lupinica 1/2 limone
  • 4 rumenjake
  • 210 g moke
  • sol

Za vaniljevo kremo:

  • 250 ml mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2 rumenjaka
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • 200 ml smetane

In še:

  • suhe stročnice
  • 100 g jagod
  • sladkor v prahu
  • meto za okrasitev

Priprava:

1 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem, limonino lupinico in rumenjaki. Nato dodajte moko in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za približno 20 minut postavite v hladilnik.

2 Medtem zlijte malo mleka v kozico in primešajte prašek za puding in rumenjaka. Na zmerni temperaturi v drugi kozici segrejte preostalo mleko. Mešanici s pudingom primešajte malo vročega mleka in vse skupaj dobro premešajte. Nato jo vmešajte v vroče mleko, malce pokuhajte in dodajte sladkor, maslo in vaniljevo esenco. Hladno kremo premešajte in ji lahno vmešajte stepeno smetano.

3 S testom obložite modelčke, ki ste jih obložili s papirjem za peko, ga obtežite s papirjem za peko in suhimi stročnicami in testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pečeno testo napolnite s kremo, jo obložite z jagodami in potresite s sladkorjem v prahu in metinimi lističi.

Liza - 08/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 08/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.