Enostavno in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1,2 kg jajčevcev
  • sol
  • 200 g zelene
  • 2 majhni čebuli
  • 6 strokov česna
  • olivno olje
  • 480 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 100 g črnih oliv
  • 80 g kaper
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlico drobno mletega sladkorja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sveže lističe bazilike
  • 400 g ovčjega sira
  • 3 vejice rožmarina

Priprava:

1 Jajčevce operite, jih osušite in zrežite na kocke. Potresite jih s soljo in jih pustite stati nekaj minut. Sesekljajte olupljeno zeleno, čebuli in česen.



2 V ponvi na olju najprej popražite čebulo. Dodajte jajčevce in ko začnejo spreminjati barvo, dodajte zeleno, česen, paradižnike, olive in kapre. Začinite s soljo, poprom, sladkorjem in balzamičnim kisom.



3 Vse skupaj naj lahno vre približno 30 minut, tako da izpari skoraj vsa tekočina. Nato dodajte baziliko.



4 Sir zrežite na rezine, jih potresite s poprom in z obeh strani malo popecite v naoljeni ponvi. Nato jih potresite z iglicami svežega rožmarina. Mešanico jajčevcev obložite s sirom in jo postrezite s kruhom.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.