Okusna jajčna jed...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 50 g masla za model
  • 1 čebulo
  • 500 g listnatega testa
  • 2 žlici moke
  • 500 g sveže špinače
  • 2 žlici olivnega olja
  • 500 g skute
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 100 g sira gruyere
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepca sveže mletega popra
  • 5 trdo kuhanih jajc
  • 1 jajce

Priprava:

1 Tortni model z odstranljivim obodom (premera 20 cm) obložite s papirjem za peko in ga namastite z maslom. Olupljeno čebulo sesekljajte.

2 Na pomokani delovni površini razvaljajte približno 2/3 listnatega testa in z njim obložite dno in obod modla. Špinačo poparite z vrelo vodo, jo otresite do suhega in sesekljajte.

3 V ponvi segrejte olje in na njem 5 do 8 minut pražite čebulo. Ko se ohladi, primešajte še špinačo, parmezan, kocke sira, sol in poper.

4 Pol mešanice razporedite po testu, na sredino dajte prepolovljena jajca z odrezano stranjo navzgor in jih prekrijte s preostalo špinačno mešanico.

5 Stepite jajce in z njim premažite robove testa, preostanek testa okroglo razvaljajte in z njim obložite vrhnji del pite. Nekajkrat zrežite v testo in ga premažite s stepenim jajcem. Pito 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.