Za ljubitelje ješprenja...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g ješprenja
  • sol
  • 1 žlico olivnega olja + olje za peko
  • 2 klobasi s papriko
  • 1 šalotko
  • 2 stebli zelene
  • majhen šopek čemaža
  • 50 g masla
  • strt črni poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, prilijte veliko vode in ga pustite stati 2 uri. Nato dodajte sol in 1 žličko olja, in če je treba, dodajte še čisto vodo. Ješprenj kuhajte približno 30 minut.

2 V teflonski ponvi popecite kolesca klobase in jih nato vzemite ven. V ponev vlijte olje in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Očistite stebli zelene, ju zrežite na manjše koščke in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in takoj ohladite v ledeni vodi. Oplak­nite liste čemaža, jih otresite do suhega in jih drobno sesekljajte.

3 Odcedite ješprenj in ga zmehčajte z maslom. Dodajte rezine klobase, čemaž in premešajte. Začinite s soljo in poprom in postrezite.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.