Ješprenj ni samo za pozimi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g ješprenja
  • 700 g svinjske ribice
  • sol, strt črni poper
  • 3 čebule
  • 4 stroke česna
  • olje za cvrenje
  • strto kumino
  • 300 g graha
  • 50 g maščobe
  • pest svežega majarona

Priprava:

1 Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi.

2 Očistite meso, ga povežite s kuhinjskim sukancem, da med pečenjem ohrani obliko. Začinite ga s soljo in poprom ter ga pustite počivati 30 minut.

3 Olupite eno čebulo in dva stroka česna ter oboje sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem z vsake strani dobro popecite meso. Meso skupaj z maščobo dajte v pekač, dodajte nasekljano čebulo in česen ter prilijte z malo vode. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Med peko ga nekajkrat oblijte z omako.

4 Ješprenj oplaknite, ga prelijte s svežo vodo in ga kuhajte približno 25 minut. V vreli slani vodi 3 do 5 minut kuhajte grah. Na segreti maščobi popražite preostalo sesekljano čebulo in česen, primešajte odcejen ješprenj ter vse skupaj nekaj minut dušite. Nato dodajte grah, drobno sesekljan majaron, sol in poper. Premešajte in segrejte.

5 Pečeno meso vzemite iz pečice in ga pustite počivati 10 minut. Nato ga zrežite na rezine. Omaki primešajte ješprenj in ga postrezite z mesom.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.